Steun voor startende en bestaande ondernemers

Nederland is een echt ondernemersland. Vorig jaar telden wij voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven. Eigen baas zijn, doen wat je leuk vindt en geld verdienen. Het zijn veelgehoorde redenen om een eigen bedrijf te starten.

Ondernemers zien kansen en grijpen ze. En daarbij creëren ze ook nog eens welvaart en banen. Ondernemers zijn dus onmisbaar voor onze economie en samenleving. Toch zijn er genoeg startende en bestaande ondernemers die problemen ondervinden bij het van de grond krijgen van hun plannen. Daarom zijn er verschillende initiatieven om juist deze ondernemers een flinke duw in de rug te geven.

Steun voor startende én bestaande ondernemers

Vaak stranden initiatieven van beginnende ondernemers tot oprichting van rendabele bedrijven door een gebrek aan financiële middelen en kennis (op deelgebieden). Gestarte bedrijven moeten soms noodgedwongen voortijdig stoppen. Dit terwijl sommige bedrijven, als ze goed waren geadviseerd en ondersteund, hadden kunnen overleven. Bestaande ondernemers hebben daarentegen meestal juist behoefte aan begeleiding bij de uitbreiding van hun bedrijf. Verschillende organisaties in onze database bieden de gevraagde ondersteuning. Deze kan financieel of immaterieel van aard zijn. Veelal is het een combinatie van beide.

Een voorbeeld organisatie uit onze database die ondernemers ondersteunt

oranje vinkje

Stichting Support (Small Enterprise Development)

De doelstelling van de Stichting Support is die initiatieven te steunen die leiden tot zelfstandig ondernemerschap, economische onafhankelijkheid en de ontplooiing van de talenten van de ondernemer en diens medewerkers. De Stichting probert deze doelstelling te behalen door het oprichten van, het samenwerken met en het begeleiden van ondernemingen of initiatieven daartoe te ondersteunen. Ook kan de stichting helpen bij het verwerven van fondsen en het bemiddelen bij de totstandkoming van financieringen en het bijeenbrengen van een kennisreservoir.

Budget: bijdrage kan zowel financieel (waarbij de Stichting zich beperkt tot een bemiddelende rol), als immaterieel (waarbij het gaat om de levering van kennis) van aard zijn
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer fondsen zien?

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar andere fondsen voor individuele hulp aan mensen in armoede, of mensen die wen een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Met een jaarabonnement heb je toegang tot meer dan 600 fondsen die financiële steun kunnen bieden. Zo kun je snel en handig zoeken naar een passende regeling.

Meer soortgelijke fondsen vinden? Neem nu een jaarabonnement! >>

Heb je al een jaarabonnement op de Fondsendatabase Armoede? Bekijk dan alle regelingen voor ondernemerschap in onze database via de link hieronder.

Heb je al een jaarbonnement? Bekijk hier alle regelingen voor ondernemerschap >>