De Fondsendatabase Armoede: deze regelingen vind je in onze database

Ben jij werkzaam in het sociaal-maatschappelijk domein? En komt het wel eens voor dat je een aanvraag moet doen voor een cliënt in armoede, bijvoorbeeld omdat hij of zij een nieuwe fiets nodig heeft, behoefte heeft aan aangepaste woninginrichting, of zijn of haar studiekosten niet kan betalen, maar lang opzoek bent naar de juiste organisatie of stichting die die specifieke aanvraag kan en wil financieren? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk zonde. Want zo verlies je een hoop tijd; tijd die beter besteed kan worden aan de cliënt zelf.

Dit is precies waarom de Fondsendatabase Armoede bestaat – zodat jij altijd op de hoogte bent van de meest actuele regelingen, fondsen en subsidies en ze snel kan vinden wanneer jij ze nodig hebt. Nieuwsgierig geworden? In de demovideo van de database krijg je een kijkje in onze handige database met ruim 600 regelingen.

Bekijk de demovideo >>

De Fondsendatabase Armoede: regelingen voor individuele hulp bij armoede in alle soorten en maten

Er bestaan veel verschillende stichtingen, fondsen en andere organisaties die zich inzetten voor de minima. Zo zijn de meeste regelingen jaar rond aan te vragen, terwijl enkele een strikte deadline hanteren. Daarnaast zijn bepaalde fondsen enkel lokaal actief, maar staan er ook nationale en zelfs internationale regelingen in de database. In onze database kan je filteren op regio en categorie, middels een handige zoekwoordenlijst. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet welke regelingen je zoal kunt terugvinden in onze database.

De Fondsendatabase Armoede bestaat uit regelingen voor…

In de onze database zijn regelingen voor een verscheidenheid aan doelgroepen opgenomen. Ben jij, als intermediair/tussenpersoon, hulpverlener, maatschappelijk werker, of bewindvoerder, op zoek naar fondsen voor individuele hulp bij armoede? Dan is de kans groot dat je bij ons subsidies en fondsen kan vinden voor jouw cliënt. Er zijn fondsen die speciaal gericht zijn op volwassenen en hen, zowel financieel als in natura, kunnen ondersteunen met of door middel van of op het gebied van bijvoorbeeld:

Enzovoorts.

Daarnaast zijn er fondsen die zich speciaal inzetten voor kinderen door bijvoorbeeld onder andere kinderfeestjes te financieren, kinderwensen in te willigen, educatief en uitdagend speelgoed uit te geven, deelname aan sportactiviteiten mogelijk te maken en schoolspullen te financieren.

In onze zoekwoordenlijst kun je in één oogopslag zien of hetgeen waarvoor jij een bijdrage zoekt er tussen staat.

Voorbeelden van lokale, regionale, nationale en internationale regelingen uit de Fondsendatabase Armoede

Een bijdrage uit een fonds is vaak door en voor inwoners uit heel Nederland aan te vragen, maar er zijn ook mogelijkheden daarbuiten of juist voor een specifieke plek of regio in ons land.

In de database van Fondsendatabase Armoede zijn honderden regelingen opgenomen die door het gehele land zijn aan te vragen. Daarnaast zijn er fondsen die alleen een bijdrage geven aan individuele personen of gezinnen uit hun eigen regio. Wat betreft internationale regelingen, zijn er regelingen die specifiek zijn gericht op hulp die in bepaalde landen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het Caribisch gebied.

oranje vinkje

Een lokale regeling: De Nicolaas Jaapies Stichting

De Nicolaas Jaapies Stichting (NJ Stichting) is een fonds dat financiële hulp en ondersteuning biedt aan Wormerveerse inwoners die leven van een minimuminkomen of de bijstand.

Budget: geen vaststaand budget
Deadline: jaar rond, het bestuur beslist uiterlijk binnen 4 maanden nadat de aanvraag is ingediend

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Een nationale regeling: Stichting Groene Vrienden Nederland

De stichting wil zo veel mogelijk mensen met een krappe beurs helpen aan een gratis vakantie, zowel mensen afkomstig uit de regio Drenthe als uit andere delen van Nederland. Deze vakanties kunnen worden doorgebracht op zowel natuurkampeerterrein Thyencamp als andere campings.

Budget: in de vorm van een vakantie
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Een internationale regeling: Stichting Georgetina Foundation

De Georgetina Foundation maakt met een stimuleringsbijdrage mogelijk dat kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden in West-Afrika en Latijns-Amerika hun talenten kunnen ontwikkelen. Het betreft bijzondere artistieke talenten wier ouders of opvoeders in een achterstandspositie verkeren en daardoor de kosten van het ontwikkelen van hun artistieke talenten niet volledig kunnen betalen. Ook ondersteunt de Georgetina Foundation de schoolloopbaan van jongeren in het kunstvakonderwijs en de artistieke carrière van jonge aankomende kunstenaars.

Budget: geen vaststaan bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer fondsen zien uit de Fondsendatabase Armoede?

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar andere regelingen of fondsen voor individuele hulp aan mensen in armoede? Met een jaarabonnement heb je toegang tot meer dan 600 fondsen die financiële steun kunnen bieden. Zo kun je snel en handig zoeken naar een passende regeling.

Meer soortgelijke fondsen vinden? Neem nu een jaarabonnement! >>

Heb je al een jaarabonnement op de Fondsendatabase Armoede? Log dan in en bekijk alle fondsen en regelingen >>