Dagjes uit en vakanties voor minimagezinnen

De zomervakantie staat weer voor de deur! Nu het eindelijk weer mogelijk is om eropuit te gaan, zijn veel gezinnen vakantieplannen aan het maken. Helaas kan niet elk gezin genieten van deze vakantievoorpret. Door de prijsstijgingen van het afgelopen jaar is het voor veel minimagezinnen namelijk nog moeilijker geworden om en vakantie of een dagje uit te bekostigen. Terwijl deze gezinnen juist behoefte hebben aan een fijne zomervakantie.

Wie zorgt dat minimagezinnen eropuit kunnen?

Gelukkig bestaan er in Nederland een heleboel fondsen die dagjes uit of vakanties aanbieden aan minimagezinnen. Zo kunnen deze gezinnen ook mooie vakantieherinneringen maken. In de Fondsendatabase Armoede staan meer dan 40 van dit soort fondsen, elk fonds met een eigen doelgroep en werkgebied. Hieronder een aantal voorbeelden.

oranje vinkje

Stichting De Vakantiebank

Voor de stichting is ontspanning een belangrijke sleutel tot betere omstandigheden voor de minderbedeelden in de samenleving. De stichting biedt gratis vakanties of andere vormen van vrijetijdsbesteding aan aan minimagezinnen.

Wie: mensen die om financiële redenen geen vakantie of uitje kunnen bekostigen

Log in en bekijk de regeling >>

oranje vinkje

Stichting Zonnewende

De stichting maakt al ruim 50 jaar vakanties in Nederland mogelijk voor mensen tot 18 jaar met een beperking. Zo kunnen ouders en gezinsleden meegenieten van een fijne tijd samen. Of het nu gaat om een weekje in een bungalowpark of dagjes uit naar een pretpark!

Wie: gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking

Log in en bekijk de regeling >>

oranje vinkje

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp biedt op verschillende gebieden financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar. In de zomervakantie kunnen minimagezinnen een zomerpretpakket ontvangen met alle benodigdheden voor een leuke zomervakantie, zoals een dagje uit naar een pretpark.

Wie: gezinnen met kinderen tussen de 6 en 17 jaar komen in aanmerking voor een zomerpretpakket

Log in en bekijk de regeling >>

Wil je meer fondsen zien die in Nederland uitjes vakanties aanbieden?

In onze database staan tal van andere lokale, regionale en landelijke fondsen waar aanspraak op gemaakt kan worden.
Met een jaarabonnement heb je hier altijd toegang toe, samen met honderden andere fondsen die individuele hulp bieden. Je kunt dan snel en handig zoeken naar het passende fonds voor je cliënt.

Bekijk ons jaarabonnement

 Ben je al klant? Log dan in en bekijk alle regelingen >>