Actie Pepernoot van Kinderhulp – Pakjesavond voor iedereen

Het is weer bijna die tijd van het jaar. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de supermarkten liggen vol pepernoten en marsepein. Kinderen kijken vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas en naar pakjesavond. Voor 1 op de 12 kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeautje te krijgen van Sinterklaas.  Dit omdat het geld er simpelweg niet is.

In onze database staan een tiental fondsen en initiatieven die gezinnen helpen om tóch voor een cadeautje te zorgen op pakjesavond. Actie Pepernoot van Kinderhulp is er hier één van.  We lichten het fonds hieronder verder uit.

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

Het fonds biedt sinds 1959 financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar, voornamelijk op het gebied van ontwikkeling, ontspanning, basale en bijzondere zaken. Dit doen ze onvoorwaardelijk, vooral als een kind niet terecht kan bij andere fondsen of de gemeente. Actie Pepernoot is één van de manieren waarop Kinderhulp steun biedt. Met steun van de VriendenLoterij kunnen ze al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint bezorgen.

Wie kan aanvragen?

Ouders kunnen niet zelf een aanvraag indienen. Iemand die professioneel bij het gezin betrokken is kan dat wel, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, iemand van het wijkteam van de gemeente, jeugdhulp of de school of kerk. Zorg dus dat je op tijd een aanvraag doet voor je cliënt(en).

Criteria (samenvatting)

Kinderhulp is het fonds dat er altijd is, ook als andere voorzieningen niets kunnen betekenen. Kijk voorafgaand aan een aanvraag of voorzieningen zoals de gemeente of andere fondsen wellicht iets kan betekenen. Wanneer dat niet zo is, helpt Kinderhulp.

Budget: een cadeaubon om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken

Overige informatie

Actie Pepernoot

Ben je nog geen klant, en helpt een overzicht van fondsen die individuele hulp bieden jouw en je cliënten verder? Met een jaarabonnement op de Fondsendatabase Armoede heb je altijd toegang tot 600 fondsen voor individuele hulp en kun je snel en handig zoeken naar een passend fonds voor je cliënt.

Bekijk ons jaarabonnement