Subsidie Laaggeletterdheid – Extra aanvraagperiode

Met Tel mee met Taal geeft het kabinet een extra impuls aan het bestrijden van laaggeletterdheid en het voorkomen hiervan. Het actieprogramma is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW. Op 1 augustus is een extra aanvraagperiode gestart. De subsidie wordtTel mee met Taal logo uitgekeerd op een ‘op is op’ basis, wees er dus snel bij.

Doel: het bestrijden van laaggeletterdheid

Tel mee met Taal beoogt laaggeletterdheid aan twee kanten aan te pakken: door het bevorderen van lezen – en het plezier in lezen.

Wie kan aanvragen?

Scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg, of voorschoolse voorzieningen.

Criteria (samenvatting)

Er kan subsidie aangevraagd worden voor:

  • een taaltraject voor ouders en/of activiteiten gericht op betere communicatie met een instelling, beter leren (voor)lezen, training om gesprekken met leraren of zorgverleners te voeren, of hulp bij het maken van het huiswerk met de kinderen;
  • scholing die tot een betere taalvaardigheid van werknemers leidt;
  • activiteiten naar keuze waarmee uitvoering wordt gegeven aan (een deel van) een lokaal of regionaal Taalakkoord. De activiteiten kunnen hierbij zowel betrekking hebben op de aanpak van laaggeletterdheid bij volwassenen als op leesbevordering bij kinderen (indien in samenwerkingsverband).

Budget: maximaal € 200.000,- per aanvraag voor werkgevers, samenwerkingsverbanden en overige activiteiten, en maximaal € 1.000.000,- per aanvraag voor taaltrajecten van ouders.

Overige informatie

Bekijk de actuele deadlines op de website van Tel mee met Taal >>

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.